Så här testas våra varselkläder

Kan du vara säker på att dina varselkläder överensstämmer med EN ISO 20471?

Ett intyg från ett testhus garanterar att plagget eller tyget som skickas till testhuset har uppnått en standard. Det är ingen garanti för att bulkproduktion uppfyller standarden. I våra fabriker testar vi dock varje tygrulle och retroreflekterande tejp med högspecialiserad utrustning för att garantera att all produktion uppfyller standarden EN ISO 20471, inte bara plagget som skickades till testhuset.

Tygtestning I vårt kvalitetskontrolllaboratorium använder vi en Minolta Spectrofotmeter för att kontrollera varje tygrulle. Detta garanterar att tyget vi använder uppfyller helt EN ISO 20471-standarden.

I Portwest fabriker testas varje tygrulle och reflexband så dom överträffar standarden

Våra varumärken inkluderar HiVisTex tejp och HiVisTex Pro segmenterad tejp. Utrymmena i HiVisTex Pro segmenterad tejp möjliggör ökad andningsförmåga och är mycket mer flexibel så att stretchtyger kan röra sig med bäraren.

Portwests retroreflekterande tejp inkluderar sy på och värme applicerat både i fast och segmenterad form. Tillverkad med förstklassig glassträngsteknik som överträffar alla standarder när det gäller tillverkningskvalitet, tvättbarhet, slitstyrka och hållbarhet.

Reflekterande egenskaper som håller otroliga 50 tvättar Minimikravet för tvättbarhet enligt EN ISO 20471 är 5 tvättar. På Portwest har vårt HiVisTex Retroflective-tejp testats till 50 tvättar enligt EN ISO 20471.

Vi vet att många Hi-Vis-band förlorar sina reflekterande egenskaper efter 25 tvättar och vissa band håller bara de nödvändiga 5 tvättarna. Med ett varselplagg från NorthBear kan du vara säker på att vårt HiVisTex retroreflekterande tejp håller i 50 tvättar vilket garanterar optimal sikt under svagt ljus tvätt efter tvätt.

> Läs mer om klassificering av varselkläder

> Kolla in våra varselkläder

> Läs om våra LED-produkter, när vanliga varselkläder inte riktigt räcker till