We rely on cookies to understand how our customers use our website.

Downhill Södra Berget - video

Var och kollade in nya downhill-banan på södra berget – Södra Berget Bike Park. Om vi förstått saken rätt och inte är helt ute och cyklar så är banan inte helt klar utan ska byggas ut, kan bli bra. Huvudbacken har en fallhöjd på 142 meter och är 650 meter lång.

Vi gillar downhill, som även verkar vara en sport på väg tillbaka och som får fler och fler utövare.

Downhill har blivit en av de mer populära cykelsporterna. Ända sedan dess förfäder har tagit cyklingen till en helt ny nivå på sjuttiotalet – är sporten nu välkänd och olika downhill-tävlingar hålls runt om i världen. 

22 oktober 1976, på en brant väg, idag känd som Repack Road i Fairfax Kalifornien, har en grupp människor samlats för ett cykelevenemang. Detta blev senare känt som den första downhill-tävlingen. Vinnaren av det historiska loppet var Alan Bonds, som var också den enda åkaren som kunde avsluta loppet. Eftersom downhill-cyklar inte existerade ännu, kallades de första cyklarna som användes för downhill “klunkers” eller “paperboy-cyklar”.

Downhill kräver styrka och snabba reflexer för att förhindra att åkarna tappar kontrollen och kraschar. Således krävs mycket träning för att utmärka sig på tävlingar. Downhill betraktas som en extremsport.

Filmade lite när vi var där.

Film nummer två med Downhill från Södra Berget Bike Park